Президентът на Република България г-н Румен Радев и съпругата му Десислава

...
Президентът на Република България г-н Румен Радев и съпругата му Десислава
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев посети варненската АГ болница по повод Българската Коледа

Президентът на Република България господин Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева посетиха СБАГАЛ „ Проф. доктор Димитър Стаматов “ (АГ Болница) във Варна, по повод благотворителната самодейност „ Българската Коледа “. Държавният глава се обърна към лекарите и медицинските експерти с признателност и съобщи, че лечебното заведение има огромно значение за България, тъй като от тук стартира бъдещето на страната.

„ От Вас в голяма степен зависи какво бъдеще ще имаме, дали ще бъде крепко и пълноценно “.„ Българската Коледа “ дава надежда, че сме хуманно общество. Най-важното в този голям екип, отдаващ труд и гений сте Вие, самодейността се разраства поради Вас, тъй като Вие показвате, че дарените средства се изразходват по най-хубавия метод. Високо оценяваме вашия труд, който заслужава дълбоко уважение “, съобщи в своето одобрение президентът.

Той напомни, че при последното издание на акцията „ Българската Коледа “ е доставена високотехнологична медицинска апаратура в 19 лечебни заведения в цялата страна. По думите му АГ болница - Варна е редовен бенефициент на акцията.
СБАГАЛ „ Проф. доктор Д. Стаматов “ ЕООД – Варна е втората по величина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство и гинекология и неонатология и е изключителна за Североизточна България. Неонатологичното ни поделение е неповторимо за региона с ІІІ равнище на подготвеност за интензивно лекуване, специфични грижи и първична реанимация за рискови новородени. В отделението за интензивно лекуване на високорискови новородени деца се обслужват бебета с ниско и рисково ниско тегло при раждането както от Варна, по този начин и от цяла Североизточна България.

От актуалната акция болничното заведение ще получи модерен перкутанен газов анализатор за задачите на Неонатологията, който е извънредно важен за дребните пациенти. С него по неинвазивен метод могат да се вършат нужните проучвания.
В болничното заведение има и друго неповторимо за региона поделение – по патологична бременност, в което се лекуват бременни дами с тежка патология на бременността. До през днешния ден в нашата болница са станали 1865 раждания. Има голям брой двуплодни бременности и две триплодни бременности.
През неонатологичното поделение са минали 282 недоносени деца, най-малкото бебе за 2019 г. е с тегло от 680 грама, което е лекувано сполучливо и изписано от болничното заведение. За нас всички лекари и медицински експерти, работещи в болничното заведение няма по-голямо благополучие и благодарност за нашия труд, от сияещите майчини очи и звънливия детски рев. Благотворителната инициативата „ Българската Коледа “ потвърждава, че хуманността и добротата са живи измежду нас. “, съобщи в своето приветствие проф. Емил Ковачев, шеф на АГ болница, Варна.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР